Multivitamine  Ervaringen

Erg goed product! Natuurlijk en puur

Prima multi die ik nu al jarenlang gebruik als aanvulling op een gezonde voeding

Zeer goede multivitamienen die perfect in te slikken zijn en zonder problemen verteerd worden. Zeker een aanrader voor iedereen als aanvulling op de dagelijkse voeding!

Makkelijke en goede multi-vitamine. Ik merk het echt als ik een paar weken niets neem. Dan bestel ik snel weer een potje !

super fijn produkt wel B12 los bijslikken omdat deze niet in deze samenstelling zit , maar dat kan ook niet uit plantaardige stoffen. doseringen zijn goed en heb er geen enkele bijwerkingen van zoals maagklachten.

Dat de multi natuurlijk is, is goed te merken. De synergie in gezondheidsondersteuning is vele malen beter dan synthetische merken.
na 3 maanden gebruik heb ik andere supplementen laten liggen zonder dat dit effect had op mijn welzijn. 

- algemene conditie veel verbeterd

- Om het beste van jezelf te vergen heb je de beste basis nodig ter aanvulling.

- Met de normale voeding krijg je toch echt niet altijd alle, hard nodige, vitaminen binnen. Voor een (top)sporter wel erg belangrijk om deze binnen te krijgen. Prima supplement, geen gekke hoeveelheden vitaminen die je tegenkomt bij andere merken.

- Voor zover ik er verstand van heb zijn de claims over werkzame vormen van vitamines ook juist, wat mij een geruster gevoel geeft dan de huis-tuin-keuken vitamines waar vaak gewoon (hoge) doses van een goedkopere variant gebruikt worden.

- Prima product, waar wij al jaren plezier van hebben.

- Ik vind dit het beste produkt wat er te krijgen is in Nederland....! Van alle supplementen die er zijn.

-Wat mij betreft de enige multi te koop in Nederland waar ik mijn geld aan uit wens te geven en geloof mij ik heb veel verschillende multi?s gekocht en geprobeerd in het verleden, vage merken maar ook de merken waar de gefortuneerden graag hun geld naartoe brengen.
Waarom ik deze multi verkies boven alle anderen !?
De realistische (gedoseerde) samenstelling, de betaalbare prijs, het team achter het merk en het feit dat ik geen enkel negatief effect bemerk en ik slik deze al sinds zijn komst op de markt.

- Dan wil je gezond doen, en blijkt dat in de multivitamine die je kocht ( en door moet slikken ) van A tot Z, er ASPARTAAM en kleurstoffen met E-nummers zitten, hoef ik van hen geen vitamines meer. Ook las ik dat vitaminepillen van natuurlijke producten beter door het lichaam opgenomen worden dan de synthetisch nagemaakte ben ik overgestapt op puur natuur :) , zodoende kwam ik bij deze multivitamine uit. En heb deze nu al voor de derde keer besteld. Ik ben tevreden, ik heb geen trek meer in iets anders met toevoegingen die de gezondheid alleen maar schaden.

- Geweldig product. Ik raad dit heel sterk aan. Voel me zoveel beter en helemaal in balans. Voor mij niks anders meer!

- Het gemak van deze multivitamine is de verpakking. De vitamientjes drijven in onbewerkte olijfolie, dus gezonde vetten en essentieel voor de opname van bepaalde vitaminen die niet oplosbaar zijn in water. Hoeft dus niet perse tijdens de maaltijd ingenomen te worden om optimaal benut te worden.

- Erg blij met deze schone multi vitamine!

- Perfect product op natuurlijke basis en met de juiste dosering. Erg fijn is dat de capsules gemaakt zijn van visgelatine ipv varkens- of rundergelatine.

- Inmiddels ook door reguliere medici onderkend dat je beter vitaminesupplementen kan slikken afkomstig van natuurlijke bronnen in plaats van uit een farmaceutische fabriek. Lees het boek van dr. Brian R. Clement.
We zijn hier erg blij mee, de vele gezondheidsvoordelen zijn evident.

- Ik heb vele multivitaminen geprobeerd. Er zat altijd iets in waardoor mijn lichaam als het ware op hol sloeg. Met deze multivitamine heb ik niets geen last. Ik slik ze nu 2 weken en begin mij nu energieker en beter in mijn vel te voelen. Ik kan je deze vitaminen aanraden.

- Slik dit spul het gehele jaar door en heel mijn familie aangeraden het te nemen. iedereen merkt het en een beduidend verschil tussen de mensen die het niet nemen (worden vaker ziek) dan de mensen die het wel nemen top product!

- Geweldige Multi vitamine. Ik beveel het bij iedereen aan. Veel klachten zijn opgelost door 2 capsules per dag. Energie level sterk verbeterd. Algeheel welbevinden op veel hoger niveau. Dit blijf ik de rest van mijn leven gebruiken.

- Zeer goede multivitamine, ben er erg van opgeknapt. Hele leven al een extreem droge huid, dit is helemaal over sinds ik deze multi gebruik. Al mijn familieleden gebruiken inmiddels ook deze vitamines, met zeer goede resultaten.

- Jarenlang op zoek geweest naar de meest ideale (lees: zo natuurlijk mogelijke) multi, maar nooit echt naar volle tevredenheid. En dan komt dit plots op mijn pad. Een deskundige uitleg die de marketingtrucs van de grote merken genadeloos blootlegt, en als alternatief voor al die zogenaamd "natuurlijke" preparaten eindelijk een 100% écht natuurlijke multi, weloverwogen gedoseerd en zonder nutteloze toevoegingen. Dit is dus waar ik al die tijd op zat te wachten. Gedaan met het zoeken naar de meest waardevolle multi, ik heb 'm eindelijk gevonden! En bovendien ook erg vriendelijk geprijsd, want het is absoluut geen kunst om meer te betalen voor een volledig synthetische multi, die dan doorgaans "verrijkt" is met een paar schamele milligrammetjes groente- en fruitextracten, maar waar je dus uiteindelijk veel minder baat bij hebt.
Hoe kritisch ik op dit gebied ook ben - het gaat tenslotte wel om mijn gezondheid - in dit geval kan ik niet anders dan enorm enthousiast zijn over dit product en mijn oprechte waardering en dankbaarheid uitdrukken voor het ontwikkelen van deze multi.

 

 

Multivitamine Vragen

Ik ben fanatiek crossfitter en ik ben benieuwd als je jullie multivitamine gebruikt is het dan nog nodig om jullie magnesium en vitamine d te gebruiken?
Hoor graag van jullie. 
In principe is de dagelijkse inname van 2 capsules van de multivitamine (100 mg magnesium, 1000 iu vitamine D) voldoende voor iemand die niet heel eenzijdig eet en gemiddeld sport. Als er bijna dagelijks wordt gesport, is aanvulling met een extra magnesiumsupplement waarschijnlijk wel verstandig. Nog meer vitamine D is alleen nodig als de weerstand onvoldoende is.

De ADH van dit product, zijn die volgens de nationale richtlijnen van de gezondheidsraad of volgens de Europese etiketterings-ADH? Het gaat om de Europese ADH-waarden. Die verschillen overigens niet meer van de Nederlandse waarden. Wel zijn er nog verschillen tussen Nederland en Europa wat betreft de maximale veilige waarden van bepaalde stoffen, maar dat speelt geen rol bij onze Natural Multi met zijn relatief milde, veilige doseringen.

ik overweeg deze multi aan te schaffen, aangezien die uit de supermarkt bagger is qua samenstelling....echter vraag ik mij af of ik geen te grote hoeveelheden ga binnenkrijgen omdat ik ook al losse potten omega3, magnesium/taurine, zink, vit D3, etcetera, gebruik? De doseringen van de verschillende vitaminen en mineralen in Natural Multi zijn bewust niet te hoog. Dit om overdoseringen te voorkomen, ook in combinatie met voeding en andere supplementen. We raden wel aan om bij het combineren met andere supplementen die vitaminen en mineralen bevatten, de dosering Natural Multi te beperken tot 1 capsule per dag en ook van de andere supplementen niet te grote hoeveelheden te gebruiken. Dit geldt met name voor supplementen met zink, vitamine D3 en vitamine B. Natural Multi bevat geen Omega-3, dus die aanvulling is sowieso geen probleem.

Hoe groot zijn de capsules? ik heb namelijk altijd moeite met pillen slikken. De capsules van de Natural Multi hebben een grootte die vergelijkbaar is met die 1000 mg visoliecapsules. Dat is een redelijk formaat. De vorm en het materiaal maakt dat ze wel veel makkelijker te slikken zijn dan tabletten. Als je de capsules te groot vindt, kan je eventueel de capsule voorzichtig lek prikken met een vork. De pasta in de capsules is dan los te gebruiken (bijvoorbeeld met een hap yoghurt). Deze pasta is wel bitter van smaak.

Er staat in de omschrijving: Bevat geen overdadige (en zelfs gevaarlijke) maar zinvolle doseringen vitamines en mineralen.Maar waarom word er dan hoger gedoseerd dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid 100% ADH?Je krijgt ook nog eens de nodige vitamine en mineralen binnen via je normale voeding.De dosering van een paar B-vitamines is boven de 100%. De B-vitamines zijn afkomstig uit een aantal plantenextracten. De plantenextracten die we voor de B-vitamines gebruikt bevatten geen exacte hoeveelheden en ook geen vaste verhoudingen van deze vitamines. Dat is de reden dat er een paar vitamines ruim onder de 100% zitten en een drietal vitamines ruim boven de 100%. Voor vrijwel alle mensen zijn de lagere hoeveelheden afdoende (zwangeren krijgen met deze multi minder foliumzuur dan de aanbeveling, mensen die antibiotica gebruiken krijgen tijdens de kuur misschien een tekort aan B3). De iets hogere doseringen van vitamines B1, B2 en B6 zijn geen probleem. Het lichaam kan die hoeveelheden prima verwerken. Voor B6 is een veilige bovengrens van 25 mg. De natural Multi bevat slechts 3,3 mg. De doseringen zijn nog relatief bescheiden en staan in geen verhouding tot de superhoge doseringen die veel synthetische supplementen bevatten. We zouden de dosering overigens niet boven de 100% gezet hebben als we daartoe de mogelijkheid hadden gehad. Voor vitamine D3 hebben we de dosering wel bewust hoger gekozen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met de dosering van 1000 eenheden (500% ADH) kan een tekort een zonneschijn in zekere mate worden gecompenseerd. Ondertussen is deze dosering niet zo hoog dat er een gevaarlijke hypervitaminose ontstaat. De wettelijke limiet voor vitamine D in een voedingssupplement is onlangs verhoogd van 1000 eenheden naar 2500 eenheden.

Magnesiumoxide, er wordt overal vermeld om juist een multivitamine te mijden wanneer er Magnesiumoxide in verwerkt zit. Dit is namelijk een laxerend middel.. Erg zonde, anders had ik de multivitamine wel gekocht. Zijn jullie er niet van bewust dat dit een laxerend middel is? Er wordt vaak gekozen niet vanwege alleen de opnametijd, maar vanwege het laxerende effect. magnesiumbisglycinaat of magnesiumcitraat wordt dan gebruikt.
Verder een hele nette multivitamine!
 De hoeveelheid magnesiumoxide in de Natural Multi werkt niet laxerend. Daarvoor wordt er te weinig van gebruikt. Omdat magnesiumoxide zo'n groot aandeel elementair magnesium bevat is er ook maar weinig magnesiumoxide nodig. Magnesiumoxide is overigens een sterk onderschat voedingssupplement. Internet staat vol van de beweringen dat het niet goed wordt opgenomen. Die aanname is twijfelachtig. Vrijwel alle studies naar de opname van magnesiumverbindingen kijken op korte termijn (enkele uren). Magnesiumoxide lijkt zich te gedragen als een 'slow release' vorm van magnesium. Onze praktijkervaringen van de afgelopen 20 jaar wijzen uit dat magnesiumoxide een effectieve en veilige vorm van magnesium is. Van de 'mainstream' vormen van magnesium geeft magnesiumoxide misschien wel het minste bijwerkingen. Dit in tegenstelling tot het vrij heftige magnesiumbisglycinaat en magnesiumcitraat. Alle vormen van magnesium in supplementen kunnen overigens laxerend werken! In feite kunnen heel veel geconcentreerde voedingssupplementen een laxerend effect hebben. Magnesiumoxide is in de geneeskunde gekozen als laxeermiddel, maar men had ook magnesiumcitraat of magnesiumbiglycinaat kunnen gebruiken. Waarschijnlijk heeft men voor magnesiumoxide gekozen omdat deze de darmwand niet irriteert. Magnesiumoxide is heel mild. Met magnesiumcitraat (smaakt zuur) of magnesiumbiglycinaat (smaakt metallisch) is mijn persoonlijk ervaring dat het heel zwaar op de maag ligt. Of een magnesiumverbinding laxerend werkt is overigens afhankelijk van de dosering. Als we kijken naar de hoeveelheid elementair magnesium per dosering en niet naar de absolute hoeveelheid van de verbinding, dan is magnesiumoxide zeker niet sterker laxerend dan de andere vormen. Magnesiumoxide is waarschijnlijk minder laxerend dan magnesiumcitraat per mg elementair magnesium.