Magnesium & Taurine  Ervaringen

Fijn product, werkt prima!

als verzorger bij een voetbalclub kom ik regelmatig jongens tegen met klachten over krampen die zowel aan het einde van een wedstrijd als s.nachts in bed na een maand elke dag een capsule magnesium was het effect al snel waarneembaar

het helpt mij met de spierkramp tegen te gaan. Ik ben er heel blij mee

Prima product. Helpt echt tegen spierpijn! Nu na training niet meer chagrijnig door verzuring.

De dag na training ontzettend moe. ik voelde dat ik hard had gewerkt.
Na de teaining 1 capsule en voor het slapen gaan nog 1 capsule werkte perfect!
ik herstel ontzettend goed. echt een 5***** supplement.

Na enige tijd 3 tot 4 keer in de week trainen ( kickboksen ) merkte ik dat mijn armen en benen krampachtig waren zelfs tot de dag na een training. Omdat ik nog wat magnesium & taurine thuis had dacht ik dat het geen kwaad kon om wat extra magnesium binnen te krijgen ik begon het 1-2 maal daags in te nemen en na verloop van tijd merkte ik dat ik al tijdens de training minder last had van krampen en spanning. Inmiddels ben ik nu ongeveer 3/4 weken verder en zeer tevreden over het effect, vooral als ik de dag erna rustig kan werken zonder kramp te krijgen bij de kleinste bewegingen.

- Magnesium.. niet echt goedkoop als er één wil hebben dat echt werkt.
maar dit hier is niet duur en werkt. Ik heb geen krampen of wat dan nog en er zit dan nog eens taurine in

Magnesium & Taurine Vragen

Ik lees overal dat taurine niet apart gesupplementeerd hoeft te worden aangezien dat al voldoende in het lichaam zit en in ’grote’ hoeveelheden schadelijk voor het lichaam is...wat kunnen jullie hierover zeggen?

Er zijn studies waaruit blijkt dat taurine suppletie voordelen kan bieden voor mensen die intensief trainen met gewichten: Effects of taurine supplementation following eccentric exercise in young adultsAdditional effects of taurine on the benefits of BCAA intake for the delayed-onset muscle soreness and muscle damage induced by high-intensity eccentric exercise. Ik zou de dosering niet hoger laten komen dan 3 gram taurine per dag. Ik geloof dat de voeding meestal minder dan 1000 mg taurine bevat. Het grootste deel wordt door het lichaam zelf geproduceerd. Een voedingspatroon met veel vis bevat het meeste taurine. Makreel is een heel goede bron met maar liefst 900 mg per 100 gram. Lever bevat ook veel taurine, maar daarvan eet je over het algemeen niet zo heel veel.

 

ik wil graag jullie magnesium gaan uitproberen vanwege de spierpijn in mijn benen ( ik voetbal 4 keer per week ).raden jullie aan om dagelijks magnesium te gebruiken of alleen op trainingsdagen ? ( na het sporten )

Magnesium mag op alle dagen gebruikt worden. Op basis van feedback uit de praktijk heeft de magnesium die je direct na de training neemt wel het meeste effect op spierpijn.

 

Wanneer nemen we dit supplement best in?
Voor de inspanning (10 à 20 km fietsen) of erna?
De taurine lijkt me nuttig voor de inspanning. De magnesium erna, ...

Er is weinig onderzoek gedaan naar het effect van alleen taurine (zonder caffeine) op prestaties bij duursport. Ik vond deze studie: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20739720 Daaruit blijkt dat inname van 1,66 gram taurine voor duurinspanning (ongeveer 3 capsules Magnesium & Taurine) geen positief effect heeft op de prestatie. Het verhoogt wel de vetverbranding een heel klein beetje. Ik zou het Magnesium & Taurine supplement na de inspanning nemen bij een maaltijd voor het spierherstel.

 

Ik heb magnesium & taurine deze keer erbij besteld, om te proberen tbv een vlot herstel. Ik heb geen kramp, maar kan dit supplement ook nuttig zijn zonder dat je spierkrampen hebt? En kan het effect van magnesium&taurine snel optreden, of moet ik het eerst een tijdje (dagen, weken, maanden) slikken voordat het enig effect zou kunnen hebben? Nog los van of ik het effect ook in mijn lichaam zal voelen. Denken jullie dat er een verschil/effect voelbaar is bij gebruik hiervan? In de zin van minder stijf aanvoelende spieren of iets dergelijks?

Als je een magnesium tekort hebt, kan het aanvullen veel doen. Je herstelt beter. Een tekort aanvullen kan even duren. 
Maar ook op korte termijn kan je effect ondervinden. Er zijn veel mensen die merken dat wanneer ze na een intensieve training magnesium nemen, dat ze minder spierpijn hebben en daarom ook minder minder stijf zijn.