Pijn bij artrose verminderen ?

Gepubliceerd op 30 mei 2018 om 11:24

Eén gram visolie per dag kan helpen om de pijn bij artrose te verminderen. Dit is de uitkomst van een grote studie van de Universiteit van Surrey in Groot-Brittannië. Een analyse van 68 eerdere studies wees uit, dat een laag gedoseerd supplement met visolie zou kunnen leiden tot pijnvermindering bij artrosepatiënten.

Laagdradige ontstekingen

Het is bekend dat essentiële vetzuren in visolie de pijn in de gewrichten verminderen door het remmen van de ontstekingen. Daarnaast vonden de onderzoekers sterke aanwijzingen, dat ook gewichtsvermindering én lichaamsbeweging de symptomen van artrose konden verlichten. Overgewicht verhoogt niet alleen de belasting op de gewrichten, maar kan ook laagdradige ontstekingen veroorzaken die de artrose kunnen verergeren.

 

Vitamine K

De consumptie van voedingsmiddelen die veel vitamine K bevatten, bleek ook voordelen te hebben voor artrosepatiënten. Vooral boerenkool, spinazie en peterselie zijn een grote bron van deze voedingsstof. Vitamine K is nodig voor speciale eiwitten die worden aangetroffen in bot en kraakbeen. Een onvoldoende inname van deze vitamine kan het risico op artrose – en ook botontkalking – verhogen. In onze natuurlijke Multi zit Vitamine K.

bron : www.bewegenzonderpijn.com


Functies van natuurlijke Vitamine K2

Vitamine K komt van nature voor als vitamine K1 en vitamine K2. Het menselijk lichaam kan K1 in beperkte mate omzetten naar vitamine K2. De K2 variant is voor het menselijk lichaam beter en breder inzetbaar. Er zijn daarom voorstellen gedaan om vitamine K2 te classificeren als een geheel eigen type vitamine.

Vitamine K1 en K2 dragen bij aan de volgende processen: 
• Een normaal verlopende bloedstolling (de letter K komt van het Duitse woord ‘Koagulation’ ofwel samenklontering).
• Het behoud van een gezonde botstructuur

De invloed op de botten houdt verband met de regulerende invloed die vitamine K heeft op de verwerking van het mineraal calcium. Het is vooral de K2 variant die regelt dat calcium kan worden opgenomen in het botweefsel. Bij een gebrek aan deze vitamine kan het lichaam het calcium moeilijk kwijt in de botstructuur en wordt calcium op ongewenste plaatsen in het lichaam afgezet.